Ett litet aber som jag upptäckt i efterskott – det script från Flickr jag prövat att använda nedan för att visa ett helt galleri av bilder fungerar på en dator och på en Androidtelefon men det verkar få fnatt på en Ipad – bilderna hittar du direkt på Flickr – nästa gång ska jag göra på något annat sätt.
Byggnadsnämnden Varberg 20170518

En gång varje år brukar vi i byggnadsnämnden ta en dag och göra en bussresa runt i kommunen för att titta på ett antal intressanta pågående, färdiga eller kommande byggen. Självklart är det mycket av detta som pågår i stan men den här gången kunde vi ex vis också titta på ett par intressanta byggen i Veddige dels det pågående bygget av 12 lägenheter längs Viskastigen snett emot Videbo. Det har varit svårt att klara bullerfrågorna eftersom tomten är omgiven av Viskastigen på ena sidan och Viskadalsbanan på den andra och Trafikverket har haft mycket åsikter om detta. Jag tycker man fått till ovanligt trevliga lägenheter till bra priser.

I Veddige var vi också och tittade på den nya förskolan som “ersätter” den gamla kyrkskolan vid Vidhögeskolan och som strax är färdig för inflyttning vilket också innebär de lokaler i gamla centralskolan i jämte som nu använts för förskola kan byggas om till ungdomsgård i sin tur.

Huvudnumret för dagen var nog ändå besöket i den nya skolan och idrottscentret i Trönninge som också börjar bli färdigt åtminstone invändigt – invigningen blir till höstterminen.

Den första bilden i det lilla bildspelet ovan visar att åtminstone delar av utemiljön också är färdig. Bild 2 visar en del av foajen i den nya skolan och bild 3 visar en detalj av hur det ser ut i korridorerna på andra våning. Bild 4 visar det som ska bli det stora “entretorget” mellan skolan och idrottshallarna och i bakgrunden ser ni en del av de ytor som i framtiden kommer att bebyggas när vi senare i år gjort färdigt det program för södra Trönninge som vi håller på att färdigställa i dagarna och som i nästa steg ska resultera i detaljplaner för kanske 1.000 nya bostäder i området. I fönstersmygen kan ni också, om ni tittar noga, se att man tänkt även på reservkraften i skolan om solen går i moln.

De 3 sista bilderna visar interiörerna från de 3 större hallarna i idrottsdelen, det finns också ett rum för styrketräning. Bild 5 visar den nya fina sporthallen som kommer att användas av skolan på dagtid men föreningar och annat kvällar och helger. Bild 6 visar Gymnastikhallen som äntligen ger gymnasterna en lokal som är anpassad för verksamheten och där man inte behöver släpa sina tunga redskap fram och tillbaka före varje träning – det här tror jag blir ett verkligt lyft för gymnastiken i Varberg.

Den sista och sjunde bilden visar slutligen det som man väl ändå får säga är den mest imponerande delen i anläggningen och som säkert kommer att hjälpa till att sätta Varberg ännu mer på kartan dvs den nya friidrottshallen. Till höger kan man skymta de utdragbara läktarsektionerna.