Byggnadsnämnden 8 november 2012

//Byggnadsnämnden 8 november 2012

Byggnadsnämnden 8 november 2012

På dagens sammanträde hanterade vi bl a följande frågor:

Ett av de bygglov vi hanterade var en ombyggnad av omklädningsutrymmena och en ny bastu vid damernas nakenbad (Käringhålan) söder om Simstadion.

En detaljplan för Kasematten 7 vid södra delen av Krabbes väg är nu på utställning. Det handlar om att man tänker bygga på de fyra befintliga 3-våningshusen med ytterligare tre våningar.

På nuvarande Stenatomten mellan Västkustvägen och Birger Svenssons väg har vi beslutat att skicka ut en detaljplan på samråd som ska innehålla kontor, småindustri och s.k. skrymmande handel.

Vi har också antagit en detaljplan som kompletterar Nygrannesområdet vid Österleden med 5 nya villatomter.

Ett annat bygglov som kan vara av allmänt intresse kan vara det på Skällåkra 6:4. Det handlar om att Ringhals efter att uppgradera byggnaderna och miljön runt dom nu fått permanent bygglov för de bostäder som ligger på gamla grusplanen vid Ringhallen.

Det kompletta protokollet hittar du som vanligt här på kommunens hemsida om någon vecka när det är justerat.

 

 

By |2013-10-20T14:36:36+00:00november 8th, 2012|Byggnadsnämnden|2 Comments

About the Author:

Jag heter Stefan Stenberg, är 61 år och kommer från Stråvalla. Är ordförande i Byggnadsnämnden i Varberg sedan valet 1998 - det roligaste uppdrag man kan ha som politiker. Är dessutom med i styrelserna i DINA Försäkringar och Räddningstjänst Väst.

2 Comments

  1. Karin 19 november, 2012 vid 22:29

    Det är inte vid Käringhålan ni beviljat ombyggnad enligt ritningarna. Ni kommer att totalt förstöra omklädningsutrymmen under tak, utsikt m m på damernas nakenbad. Det vore bra om ni vet vad ni beslutar om och det vore ännu bättre om ni, likt kommunen gjorde efter stormen Gudruns åverkan, sammankallade till ett möte där de som badar fick tycka till. Vid det nämnda mötet var det INGEN som ville ha en bastu. Så varför ska det göras nu?

  2. Stefan Stenberg 20 november, 2012 vid 11:35

    Att jag kallade ärendet för Käringhålan var för att beskriva även för dom som inte själva badar där var det var.
    Vad gäller beslutet så handlar det för vår del bara om att ge ett bygglov på en ansökan som vi fått från en annan kommunal förvaltning. Beslutet om att göra ombyggnaden eller inte ligger alltså inte hos oss i Byggnadsnämnden.

Kommentera gärna (modereras och visas därför inte genast)