Copyswede – märkligare och märkligare för varje ny ide

//Copyswede – märkligare och märkligare för varje ny ide

Copyswede – märkligare och märkligare för varje ny ide

I sin ständiga jakt nya apparater att beskatta för s.k. privatkopiering (obs – inte pirat) har Copyswede nu hittat sådant datorer och surfplattor med internt minne och påstår tydligen att detta huvudsakligen används för att kopiera upphovsrättsskyddat material när verkligheten är att dessa apparater ju behöver någon form av minne för att överhuvudtaget fungera som tänkt.

Nästa steg blir väl att Copyswede ska lägga avgift på den mänskliga hjärnan också för det är väl bara den kvar. Tänk så många låtar och texter vi kommer ihåg som någon annan skrivit – här har Copyswede en absolut guldgruva. Med en avgift på 1 kr per gigabyte skulle den mänskliga hjärnan (om jag räknar rätt på nollorna) med sina 2,5 petabyte inbringa en avgift på 2,5 miljoner på varje normalt fungerande hjärna – Copyswede själva skulle självfallet med detta sätt att räkna bli fullständigt befriade från avgift.

Copyswede vill ha betalt för nya Xbox och Playstation – IDG.se.

By |2013-10-20T14:27:34+00:00juni 14th, 2013|Teknik|0 kommentarer

About the Author:

Jag heter Stefan Stenberg, är 61 år och kommer från Stråvalla. Är ordförande i Byggnadsnämnden i Varberg sedan valet 1998 - det roligaste uppdrag man kan ha som politiker. Är dessutom med i styrelserna i DINA Försäkringar och Räddningstjänst Väst.

Kommentera gärna (modereras och visas därför inte genast)