Ju mer man ser av program som Lyxfällan i TV ju mer tveksam blir man till svenska folkets förmåga att hantera sin egen ekonomi även om dessa program självfallet inte visar något tvärsnitt av befolkningen. Bara det faktum att man ställer upp i ett sådant här program visar väl hur det står till med det allmänna omdömet.

Statistiken visar dock att allt fler ställer till det för sig i sin privatekonomi, inte minst yngre och det verkar också som allt fler inte har insett att krediter och lån faktiskt ska betalas senare med ränta och att därför snabba telefonlån och kreditkort inte löser någonting.

Det de här båda bolagen nu vill göra tycker jag i det sammanhanget låter hur lurigt som helst. Man vill införa tjänster där folk inte längre betalar räkningarna med sin internetbank utan med kreditkort, vilket åtminstone för mig i praktiken innebär att man gör det ännu lättare för människor att leva på lånade pengar. Man kan självklart hävda att det är den enskildes ansvar att hålla ordning på sin ekonomi, men jag tycker samtidigt att man kan vara tveksam till lösningar som underlättar ett “osunt ekonomiskt beteende”.

Läs hela artikeln här:
De vill få dig att betala räkningar med kreditkort – IDG.se.