cropped-stefan2010-512.jpgHar idag skickat in detta insändarsvar till både HN och VP eftersom insändaren fanns inne i båda – vi får se när den kommer in.

Karin Ekeborg förfasar sig i dagens tidning över ett beslut som inte finns. Det enda beslut byggnadsnämnden i modern tid tagit om Rådhuset är när vi för ett drygt år sedan gjorde en ny detaljplan för Rådhuset och det borde Karin känna till eftersom hon själv var med i nämnden då. I och med att vi gjorde den planen fick också husets utseende ett formellt skydd (s.k. q-märkning) för första gången, något byggnaden aldrig tidigare haft. Det undantag vi diskuterade då var själva entren som rimligen inte kan se exakt likadan ut i framtiden med de självklara krav på tillgänglighet vi numera har och en möjlighet att göra en tillbyggnad inne på gården som ju inte syns utifrån.

Det enda som hänt efter detta är att en enskild ledamot i Byggnadsnämnden känt ett pockande behov av att via media positionera sig i en fråga som överhuvudtaget inte finns hos oss i Byggnadsnämnden ännu, eftersom vi inte fått in någon bygglovsansökan på ev. ändringar från Fastighetsbolaget.

Stefan Stenberg (c)
ordförande Byggnadsnämnden