hemnes-tv-bankHar skaffat ny TV i helgen och upptäckte snart att det inte räckte med det – den bänk jag hade var specialanpassad just för den gamla TV:n så jag behövde en ny bänk också.

Jag har svårt att tro något annat än att några av de vanligast förekommande prylarna i en sådan bänk är ett par elektronikapparater och ett antal DVD-filmer – och då tog jag för givet att bänkarnas mått vara avpassat för detta, men icke.

Ett standardmått för en “fullformats” förstärkare, dvd-spelare osv är 43 cm och ett DVD-fodral är c:a 20 cm högt. Jag har besökt både MIO, Europamöbler och flera andra möbelförsäljare och jag har tappat räkningen på hur många bänkar jag mätt som har hyllor som är c:a 39-40 cm breda och och 17-18 cm höga dvs ett par cm för små på alla ledder. Ett annat alternativ är ju om den innehåller lådor, men i så fall vill man ju rimligen att dom ska vara så pass djupa att det får plats två rader med DVD:er, dvs drygt 40 cm. Tydligen finns det någon guru på området som bestämt att alla bänkars yttermått på djupet ska var 40 cm vilket innebär att lådorna bara blir 37-38 cm så det funkar heller inte.

Till slut hittade jag en (säger en) modell  som uppfyllde mina krav (tillräckligt djupa lådor) och som faktiskt såg vettig ut. “Tyvärr” var detta på IKEA vilket innebär att jag fick ta en tur till Kållered och sedan tillbringa större delen av eftermiddagen med att tyda instruktionsskisser, skruva, banka och bända, men nu jäklar är den färdig och blev riktigt snygg.