I dagens HN finns en artikel om hur etableringen av COOP Forum påverkar annan handel. Tyvärr tycker jag inte artikeln säger så mycket. Om jag på förhand skulle gissat vilka affärer som “drabbas” värst av etableringen hade jag självfallet sagt Sörsehallen och ICA Läjet eftersom det är de som ligger närmast och de andra KF-butikerna i kommunen eftersom medlemmarna självklart kommer att flytta över åtminstone en del av sin handel till den nya stormarknaden i samma kedja.

Det hade varit intressant att höra med andra mindre handlare i andra delar av kommunen om dom upplever någon större förändring.  Jag tror egentligen inte det. Stormarknaderna i stan tar säkert kunder från de lokala handlarna men det har dom ju gjort innan också. Det jag tror händer nu är att en del av kunder som redan “övergett” sin lokala butik i fortsättningen väljer COOP Forum istället för Hajen eller Willys.

Min gissning är att de första “offren” för den ökade konkurrensen från COOP Forum kommer att vara ett par av de andra COOP-butikerna i kommunen.