Otrevliga kommuninnevånare

//Otrevliga kommuninnevånare

Otrevliga kommuninnevånare

Tyvärr finns det enstaka sådana som nämns i rubriken – min erfarenhet är annars att 99% av alla jag har kontakt med när det gäller byggnadsnämndsfrågor är trevliga och vänliga även om de inte alltid får exakt som de vill. Jag försöker också att hjälpa folk så gott jag kan även om det inte alltid går ex vis genom att lagstiftningen inte medger det man vill göra.

Någon enstaka gång får man dock telefonsamtal av ett annat slag och ett sådant fick jag idag. Personligen fungerar jag så att jag normalt lyssnar utan kommentarer, men det jag reagerar på är när någon ställer ultimatum för att få igenom  en bygglovsansökan – då får jag taggarna utåt. Så var det i det samtal  jag fick idag från en nära anförvant till en sökande – argumenten var ungefär som följer: Får vi inte bygglov före 1 april för vår villa flyttar vi till Kungsbacka och då kommer dessutom sannolikt vårt företag att lägga ner sin avdelning i Varberg. Jag blev också upplyst om att den här personen minsann har avsatt kommunala tjänstemän förr.

Jag är inte så småaktig att jag försöker lägga käppar i hjulet (det har jag aldrig gjort i något ärende) men det är självfallet så att man tappar intresset för att göra “det där lilla extra” när man får ett sådant här samtal. Tyvärr finns det en liten minoritet människor som tror att just kommunala tjänstemän och politiker är en grupp människor som man kan säga vadsomhelst till.

By |2013-10-20T14:40:23+00:00mars 17th, 2012|Byggnadsnämnden|1 kommentar

About the Author:

Jag heter Stefan Stenberg, är 61 år och kommer från Stråvalla. Är ordförande i Byggnadsnämnden i Varberg sedan valet 1998 - det roligaste uppdrag man kan ha som politiker. Är dessutom med i styrelserna i DINA Försäkringar och Räddningstjänst Väst.

En kommentar

  1. Ulla Öhman 17 mars, 2012 vid 16:57

    Tänker på gamle BN-ordförande Kjell Johanssons kommentar vid motsvarande ultimatum: Ni har troligen ungar som ska ha plats på dagis eller i skola, sannolikt behöver ni äldreomsorg senare i livet – så hurpass lönsamma ni blir för kommunen, det är väl inte självklart

Kommentera gärna (modereras och visas därför inte genast)