Stolpskott av vägverket

//Stolpskott av vägverket

Stolpskott av vägverket

Dom som liksom jag bor på landsbygden är vana vid att vägverket på höstarna sätter ut snöpinnar längs vägarna så att man ska se var vägkanten är även om det ligger snö. Dessa pinnar brukar vara rödorange till färgen och ofta försedda med ett reflexband för att synas ordentligt.

För ett par veckor sedan läste jag en ilsken insändare från Stråvalla där jag själv bor som klagade på de pinnar vägverket satt ut och jag begrep ärligt talat ingenting eftersom jag inte sett att man satt ut några pinnar den här hösten. Idag när jag var ute och gick på en längre promenad upptäckte jag att insändaren har rätt – pinnarna är så osynliga att jag helt enkelt inte sett dom från bilen överhuvudtaget.

Jag vet inte om det är i någon ambition att vara mera miljövänliga eller en upphandling som gått fel,  men det här året har man valt att sätta ut pinnar i naturfärgad bambu som är garanterat osynliga från bilen. På något sätt känns som man kunde sparat de här pengarna och kanske skaffat en snöplog till istället, det borde göra mera nytta. Det ska bli intressant att se hur många av pinnarna man hittar när man ska ta hem dom till våren.

Här har ni en fixeringsbild tagen med mobilen – snöpinnen står strax till höger om mitten i bilden.

By |2013-10-21T15:26:11+00:00november 10th, 2010|Varberg|1 kommentar

About the Author:

Jag heter Stefan Stenberg, är 61 år och kommer från Stråvalla. Är ordförande i Byggnadsnämnden i Varberg sedan valet 1998 - det roligaste uppdrag man kan ha som politiker. Är dessutom med i styrelserna i DINA Försäkringar och Räddningstjänst Väst.

En kommentar

  1. Fresh From Twitter | stefanstenberg.se 24 november, 2010 vid 21:17

    […] Byggnadsnämnden 11 november 2010 http://bit.ly/aSOoCHstefanstenberg.se: Stolpskott av vägverket http://bit.ly/ckTZj2stefanstenberg.se: Varför köper vi skiten http://bit.ly/bWKC89stefanstenberg.se: Efter valet […]

Kommentera gärna (modereras och visas därför inte genast)