Den här insändaren har jag skickat in till HN idag -vi får se när och om den kommer in?

………………………………………….

Förra torsdagen fick jag ingen tidning i brevlådan. Detta tänkte jag inte så mycket på – sådant händer ibland, men när jag inte fick någon på fredagen heller ringde jag till VTD som lovade fixa detta. Detta hjälpte inte alls, nästa dag på lördagen fanns det fortfarande ingen tidning. Nytt samtal till VTD som på nytt lovade att fixa saken.

Söndag (har GP då), måndag och tisdag får jag en tidning och då trodde jag (dumt nog) att saken var ur världen, men nej då, på onsdag uteblir tidningen igen. Nytt samtal till VTD som på nytt lovar att fixa saken och dessutom ska skicka den uteblivna tidningen på posten. Torsdag och fredag får jag verkligen tidningen, den utlovade onsdagstidningen på posten ser jag däremot inte röken av.

När jag skriver detta är det lördag morgon och då saknar jag återigen en HN i brevlådan vilket precis har inneburit mitt fjärde samtal till VTD som, precis som vanligt, lovar att ordna saken. Hade min låda varit svår att hitta hade jag kanske inte sagt så mycket om det , men lådan sitter ihop med ett antal andra på samma plats den suttit de senaste 30 åren och den har korrekta klistermärken.

Det är troligen lätt att avfärda detta med att det är ett problem för distributören, men så enkelt är det inte. Den fråga jag nu ställer mig är varför jag överhuvudtaget ska fortsätta ha en prenumeration på en tidning jag inte får med någon regelbundenhet.

Den digitala variant HN tillhandahåller som ju bara är dagens tidning som en pdf-fil (som försvinner så fort nästa dag läggs ut) tycker jag heller inte är ett användbart alternativ. Denna lösning fungerar självfallet just nu när enstaka nummer uteblir, men är i alla fall för mig inget alternativ som enda prenumeration. Då skulle jag behöva något som såg ut ungefär som Aftonbladets plustjänster dvs att alla artiklar fanns tillgängliga och sökbara på den vanliga hemsidan, men att en del av materialet är dolt bakom ett lösenord som bara prenumeranter har.

Frågan blir alltså återigen –  varför prenumerera på en tidning man inte får?

Stefan Stenberg
postlåda Stråvalla 32 (om ni skulle vilja dela ut en tidning)