Viktigt med låg kommunalskatt i Varberg

//Viktigt med låg kommunalskatt i Varberg

Viktigt med låg kommunalskatt i Varberg

Just nu kan man i media läsa artiklar som handlar om hur din skatt blir nästa år och oftast handlar det om att brytpunkterna för statlig skatt ändras så att de som ligger över den kan få marginellt lägre skatt nästa år.

Det som sällan påpekas i den typen av artiklar är att det för dom allra flesta av oss är nivån på kommunalskatten som är helt avgörande för hur mycket av vår lön vi får behålla. Därför är det oerhört viktigt att Varberg kan fortsätta att utvecklas i lagom takt  eftersom det är det som ger oss möjligheten att fortsätta att hålla en låg skattesats.

Det är sällan spännande att läsa tabeller men den här från SCB visar kommunalskatten i Sveriges alla kommuner för nästa år. Som ni kan se ligger Varberg mycket bra till och det är det som är det viktigaste för kommuninnevånarnas plånbok. I stort sett är det bara några kranskommuner till storstäderna (typ Solna och Vellinge) med mycket speciella förutsättningar som ligger markant lägre än Varberg.

Här finns tabellen hos SCB.

By |2013-10-20T14:34:57+00:00december 15th, 2012|Varberg|0 kommentarer

About the Author:

Jag heter Stefan Stenberg, är 61 år och kommer från Stråvalla. Är ordförande i Byggnadsnämnden i Varberg sedan valet 1998 - det roligaste uppdrag man kan ha som politiker. Är dessutom med i styrelserna i DINA Försäkringar och Räddningstjänst Väst.