Här hittar du mina blogginlägg i kategorien “WordPress
Mina inlägg om politik på Twitter hittar du med hashtaggen #wordpresslankar

………………………………..

På senare år har det varit en självklarhet för mig att använda WordPress för att göra mina olika hemsidor. Flexibiliteten och utbyggbarheten gör att det går att använda till det mesta. Mängder av teman gör att du kan hitta något som passar dig oavsett vilken typ av hemsida/blogg du tänkt göra och systemet med plugins och widgets gör att du kan få nästan exakt de funktioner du vill ha. För den som inte vill installera själv finns ju också WordPress.com även om jag personligen aldrig använt denna.

Från början gjorde jag som nästan alla andra säkert gör dvs en standardinstallation där jag använde några av de widgets som följer med i grundinstallationen. Ganska snart fick jag dock smak för s.k. magazine-teman och då framför allt “The Morning After” (temat är numera övertaget av WooThemes och är uppbyggt annorlunda även om det ser likadant ut). För att få det som jag ville ha det insåg jag att jag fick lära mig en del om php för att kunna modifiera scripten själv. Som längst i den “utvecklingen” kom jag sedan när jag använde temat “Typogriph” där jag helt skippade widgets och la in allting direkt i scripten och dessutom gjorde egna sidmallar för att få det exakt som jag ville ha det.

Nu är jag dock tillbaka till startpunkten dvs använder ett tema “Advanced Newspaper” där jag knappast modifierat en rad i koden men som istället har mängder med widgetplaceringar på alla möjliga och omöjliga ställen. Det är också första gången jag använt ett tema som inte är gratis.   Med åren inser man väl  att enkelhet är en dygd även om det självklart fortfarande kul att se när man fått ordning på något nytt man aldrig prövat i php eller liknande.